Fåråd-Haråd är en webbsida för ungdomar och studenter som ska eller har flyttat hemifrån. I första hand kan man finna tips och svar som kan underlätta och bidra till mer förståelse. Vi har också tips och information för att kunna undvika problem. Vi anser att det finns alldeles för lite kunskap och information om hur man klarar sig på egna hand.

Vi skapade denna hemsida eftersom vi vill underlätta och informera studenter och ungdomar för att de ska kunna nå ett balanserat vardagsliv.  Det kommer exempelvis finnas information om vad man ska göra för att få privatekonomin att gå ihop, hur man hittar en bostad och vad man har för rättigheter och skyldigheter när man skriver på avtalet för sin bostad.

Våran hemsida består av fyra medlemmar som studerar första året på Dragonskolans Ekonomiprogram i Umeå.

Det här är Elin Nilsson och hon är 17 år gammal. Elin bor på Rödäng i Umeå tillsammans med sin mamma, pappa och lillebror. På fritiden så är det största intresset basket då hon bland annat är baskettränare för yngre barn. Elin tycker även om att resa. Det som Elin tillför med till gruppen är att hon är väldigt smart och ansvarsfull och tillför med bra stämning. Hon är väldigt duktig med datorer och design och har titeln som gruppens tekniker då hon är den som driver hemsidan framåt med sina smarta och klipska idéer.

 

 

 

 

Det här är Tilde Filén. Tilde har precis fyllt 17 år och bor på Grubbe tillsammans med hennes föräldrar, hennes lillebror och katten Bosse.
Tildes stora intresse är fotboll, men gillar även att spendera sin tid med kompisar och hon är en stor älskare av mat. Hennes meriter många, bland annat har hon har byggt en träkoja med fem våningar, dragit elen i hennes hus och skruvat 750 skruvar på en dag. Tilde är en rolig tjej som bidrar till mycket positivitet i gruppen. Hon har alltid en massa idéer att förmedla och arbetet står aldrig stilla när Tilde är i farten.

 

 

 

 

Detta är Ludvig Dahlqvist. Ludvig är 16 år och bor på Sofiehem tillsammans med sina föräldrar och syskon. När han inte går i skolan gillar Ludvig att träna och spela gitarr. På sidan av det så umgås han ofta med sina vänner. Ludvig är en riktigt rolig kille som är gruppens glädjespridare då han alltid är på ett bra humör som smittar av sig på andra. Han har många bra idéer och tankar som han delar med sig av som ingen annan har tänkt på tidigare som tillför mycket till projektet. Ludvig vill alltid se till att hans arbeten blir så bra som möjligt och lägger ner mycket tid för att få det resultat han vill ha.

 

 

 

 

Vår sista medlem i gruppen är Tilda Wilhelmsson. Tilda är 16 år och bor i en lägenhet centralt i Umeå tillsammans med sin mamma. Hon spenderar mycket tid i innebandyhallen och tiden hon får över tillbringar hon helst med vänner.
Tilda har en stor nyckelroll i projektet då hon är väldigt driven och tar mycket initiativ.  Hon är alltid öppen för att lära sig nya saker och strävar alltid för att hitta bra lösningar och bra resultat.
Tack vare Tilda så blir vårt arbete mer effektivt!