Att flytta hemifrån är ett stort steg i livet och det är mycket som man måste tänka på innan själva flytten. Ibland händer det att man stöter på ett problem som man inte alltid kan lösa på egen hand. Här kan du läsa några tips på vad du ska tänka på innan du flyttar hemifrån.

TIPS!

Skapa en budget:
Innan du ska flytta hemifrån är det viktigt och skapa en budget. Budget är ett resultat över din ekonomi under en längre period. Man skapar en budget på grund av att man vill ha koll på sina pengar.
Innan du ska flytta hemifrån är det viktigt att kolla upp vilka månadsavgifter du kommer få exempelvis hyran på lägenheten, matkostnad och försäkringar.
Det är viktigt och kolla upp hur mycket pengar du kan lägga på ditt boende eftersom du ska se hur mycket ditt boende kan kosta varje månad. Så du i slutändan kan spara pengar till något kul som exempelvis en resa.

Boende:
En till viktigt sak att kolla upp innan du flyttar är boendet. Det är viktigt att tänka på var du vill bo och hur mycket du kan lägga ner på ditt boende.

Bo tillsammans med någon: Ett smart tips är att bo tillsammans med någon. Det kan halvera kostnaderna till exempel boendet och elpriserna. De som är viktigt och tänka på när du flyttar ihop med någon är att ni blir sambos.   Det kan du läsa mer om här.

Adress:
När du har hittat en bostad är det viktigt att du anmäler din nya adress till skatteverket. I lagen står det att du är tvungen och göra det men det kostar inget. Ifall du är under 16 måste dina vårdnadshavare skriva under din anmälan. När du har skickat in anmälan till skatteverket så skickar skatteverket ut de till andra myndigheter.

Inredning:Dinglar, Ger, Händerna, Mänskliga, Nycklar, Ta Emot
Ifall du har fått tag på ett boende som inte har har några möbler eller köksredskap är ett tips för att spara pengar att köpa på second hand butiker och hemsidor.

Flytten:
Innan du ska flytta är ett tips att köpa flyttmaterial och flyttkartonger som du kan packa med ägodelar. Det kan du hitta på större varuhus som k-rauta.

Extrajobb:
När du väl har hittat en bostad kommer dina utgifter att öka och ifall du känner att ditt studiebidrag inte räcker varje månad så kan det vara bra med ett extrajobb.

 

http://www.hallakonsument.se/pengar-och-ekonomi/livssituationer/flytta-hemifran/